Prijzen en afspraken

Consultaties ivm eetstoornissen en eetproblemen gebeuren steeds multidisciplinair. Dit wil zeggen dat je contact neemt met je (huis)arts voor medische opvolging en een therapeut die jou psychologisch ondersteunt. We bespreken dit samen tijdens de consultatie.

Een eerste intake gesprek kost € 80 en duurt ongeveer een uur.

Daaropvolgende consultaties duren 50-55 min. Er wordt € 70 aangerekend per persoon. Ook voor telefonische of videocall-consultaties gelden dezelfde tarieven. Consultaties die langer dan 60 min duren, worden berekend aan een uurtarief van € 80/u. Dit tarief is geldig tem 31/12/2023. Een korte opvolging kan na verloop van tijd in samenspraak, duurt 25-30 min en kost € 40.
Betalingen dienen te gebeuren aan het einde van elke consultatie. Er kan bij voorkeur met de Bancontact/Payconiq app betaald worden of cash.

Voor de sessie(s) voedings- en dieetadvies is terugbetaling deels mogelijk. De mate van terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds. Op de website van uw ziekenfonds kunt u door middel van de zoekfunctie ‘terugbetaling voedingsadvies’ of een terugbetalings-formulier afdrukken en afgeven aan uw diëtist. Zij vult dit document in en bezorgt het u terug bij afloop van de vereiste sessies of vroeger indien u dit wenst.

We vragen om gemaakte afspraken te respecteren. Wanneer het nodig is om de afspraak te annuleren of te verplaatsen gelieve dit minstens twee werkdagen (48u) op voorhand te doen. Op die manier krijgen andere personen met een dringende hulpvraag de kans uw plaats op dat tijdstip in te nemen en kunnen wij prestatieverlies voor de praktijk voorkomen. Overmacht zoals ziekte zijn een uitzondering op deze regel. In dat geval vragen wij om een attest voor te leggen. Indien u annuleert binnen 48 uur en zonder overmacht zal de verloren prestatie van de geannuleerde sessie met een bedrag van € 70 vergoed dienen te worden.

Wij gaan vertrouwelijk om met de informatie die u deelt en trachten ons daarbij te houden aan de GDPR-wetgeving. Met ons gedeelde informatie wordt nooit zonder uw toestemming met derden gedeeld.