Ik hou van het Japanse concept Ikigai, dat betekent zoveel als ‘de reden die je hebt om ’s ochtends uit je bed te komen’, de zee en blote voeten door het zand, heldere sterrenhemels, zonsondergang en regendagen met een boek op de bank.

In een vorig leven ben ik afgestudeerd als graduaat confectie en textiel. Na een carrière als project manager ben ik mijn buikgevoel én Ikigai gevolgd en opnieuw gaan studeren bij de Odisee Hogeschool Gent om als zelfstandig diëtist aan de slag te kunnen gaan. In elke vezel van mijn lijf voelde ik dat ik de bedrijfswereld achter me wou laten om met mensen rond leefstijl te werken. Om mij nog verder te verdiepen in therapie en de menselijke psyche, volg ik momenteel het 4-jarig postgraduaat oplossingsgericht systemisch therapeut aan het Korzybski Instituut in Brugge.

Ik ben al 20 jaar gebeten door yoga. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de ademhalings- en ontspanningstechnieken uit yoga en de herstellende, ontspannende kracht van houdingen op lichaam en geest. Ik sta of zit regelmatig op mijn eigen yogamatje, volg yoga retreats en trainingen over de wereld en geef ook les aan groepen, bedrijven en individueel.

Ik surf, skate, wandel, loop, reis en zing. Allemaal uit liefhebberij en met wisselend succes, maar met heel veel fun en overgave.

Diëtist en oplossingsgericht systeemtherapeut i.o.

Mijn focus ligt op het herstellen met de relatie met jezelf en met voeding. Via bijscholing en vrijwilligerswerk bij de patiëntenorganisatie voor eetstoornissen ANBN heb ik bijkomende expertise opgedaan op vlak van de behandeling van eetstoornissen. Ik ben sinds 2021 gestart als diëtist bij Nieuw Eetverbond Gent, een organisatie die zich inzet voor de behandeling van mensen met eetstoornissen en eetproblemen.

Jongeren vanaf 16 jaar en (jong)volwassenen kunnen bij mij terecht voor begeleiding rond een verstoorde relatie met eten, eetproblemen of eetstoornissen. Ook medische problemen die hieruit volgen worden meegenomen in de aanpak, denk maar aan verhoogde cholesterol, diabetes of voedingstekorten.

Ik hou rekening met eventuele psychologische factoren zoals depressie, burn out, problemen rond emotieregulatie en met neurodiversiteit (ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit) en de uitdagingen die deze brengen op vlak van voeding en leefstijl.

Elk verhaal is uniek, net zoals de oplossing die daarbij past. Verandering is mogelijk, maar het is belangrijk om jouw tempo te vinden. We gaan op zoek naar de oplossing die bij jou past en naar de stappen die je daarvoor kan zetten. Ik begeleid je graag in jouw zoektocht!

Yoga

Naast mijn werk als diëtist, bied ik ook yogasessies, ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan, in groep, aan bedrijven of individueel.

Ik leerde yoga kennen toen ik 19 was. Yoga werd voor mij al snel een gezonde manier van om te gaan met spanning. Ik leerde dankbaar zijn voor mijn lichaam en voor wat het allemaal kan. Maar ik leerde ook mijn eigen lichamelijke en mentale grenzen kennen. Het werd een pad van vallen en opstaan, ervaringen opdoen en niet opgeven. Het hielp me stapje per stapje dichter bij mezelf te komen en te ontdekken wat ik echt wou in het leven. Dankzij de houdingen in yoga, leerde ik om mijn focus te verleggen, weg van het piekeren en meer naar het nu. De ademhalings- en ontspanningstechnieken in yoga leren om in drukke momenten terug tot jezelf te komen.

Ik volgde verschillende yoga teacher trainings: 200 YTT bij Yogalife International, 30 YTT Yoga Nidra bij Bodsphere, 50 YTT Yin Yoga bij Orion. Deze opleidingen zijn internationaal erkend door Yoga Alliance.

Soms moet je veranderen om jezelf te kunnen blijven

Mijn missie is om jou terug in contact te brengen met jezelf en om samen een gezonde leefstijl te zoeken die bij jouw unieke persoon past