Ik hou van veerkracht, het Japanse concept Ikigai en van connectie maken, met jezelf en met anderen

Bachelor voedings- en dieetkunde, systeemtherapeut i.o. en 200 YTT certified yoga teacher.

In een vorig leven afgestudeerd als graduaat confectie en textiel. Na een carrière als project manager ben ik mijn buikgevoel én Ikigai gevolgd en opnieuw gaan studeren bij de Odisee Hogeschool Gent om als zelfstandig diëtist aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast volg ik momenteel het 4-jarig postgraduaat oplossingsgericht systemisch therapeut aan het Korzybski Instituut in Brugge om mensen nog beter te kunnen ondersteunen en helpen bij het vinden van een passende levensstijl.

Via verdere bijscholing en vrijwilligerswerk bij de patiëntenorganisatie voor eetstoornissen ANBN bijkomende expertise opgedaan op vlak van de behandeling van eetstoornissen. Sinds 2021 gestart als diëtist bij Nieuw Eetverbond Gent voor de behandeling van eetstoornissen en eetproblemen bij jongeren en volwassenen. Daarnaast doe ik ook consultaties online en in Praktijk 64 in Serskamp (Wichelen).

Ik geef ook elke donderdag yogalessen in Kalken en op aanvraag doe ik ook privé sessies. Ik specialiseer mij ook verder in Yoga Nidra en Traumasensitieve Yoga om ook op een therapeutische manier aan de slag te gaan met yoga en ontspanningstechnieken aan te reiken in mijn sessies.

Diëtist

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding rond een verstoorde relatie met eten, eetproblemen of eetstoornissen. Ook medische problemen die hieruit volgen komen aan bod, denk maar aan verhoogde cholesterol, diabetes of voedingstekorten.

De focus ligt op het herstellen met de relatie met jezelf en met voeding. Elk verhaal is uniek, net zoals de oplossing die daarbij past. Verandering is mogelijk, maar het is belangrijk om jouw tempo te vinden. We gaan op zoek naar de oplossing die bij jou past en naar de stappen die je daarvoor kan zetten. Ik begeleid je graag in jouw zoektocht!

Herken je jezelf in één of meerdere uitspraken hieronder? Maak dan snel een afspraak voor een intakegesprek.

  • Je hebt het gevoel dat je relatie met eten verstoord is of dat je in de knoop ligt met jouw eetgedrag.
  • Je ontzegt jezelf veel voedingsmiddelen, weet niet meer wat een normale portie is voor jouw lichaam en/of je hebt last van overeten of eetbuien.
  • Je wil graag beter zorg dragen voor jezelf en voor je lijf, maar je bent het spoor bijster.
  • Je hebt het gevoel dat je je maaltijden moet compenseren.
  • Bewegen doe je enkel om je gewicht onder controle te houden.
  • Eetmomenten bezorgen jou stress en eraan denken neem een groot deel van jouw tijd in beslag. 
  • Je hebt het gevoel dat je vast loopt: je wil er iets aan doen, maar alleen lukt het niet. Misschien voel je ook druk in je omgeving.
  • Je zoekt iemand die jou hoort en samen met jou in kaart brengt welke mogelijkheden er zijn en waar jij verandering in wil zien.

Yoga

Naast mijn werk als diëtist, bied ik ook yogasessies, ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan, in groep of individueel.

Ik leerde yoga kennen toen ik 19 was, op een moment dat ik behoorlijk in de knoop lag met mezelf, de relatie met mijn lichaam en met mijn eetpatroon. Yoga werd voor mij al snel een gezonde manier van om te gaan met spanning. Ik leerde dankbaar zijn voor mijn lichaam en voor wat het allemaal kan. Maar ik leerde ook mijn eigen lichamelijke en mentale grenzen kennen. Het werd een pad van vallen en opstaan, ervaringen opdoen en niet opgeven. Het hielp me stapje per stapje dichter bij mezelf te komen en te ontdekken wat ik echt wou in het leven. Dankzij de houdingen in yoga, leerde ik om mijn focus te verleggen, weg van het piekeren en meer naar het nu. De ademhalings- en ontspanningstechnieken in yoga leren om in drukke momenten terug tot jezelf te komen.

Ik volgde een yoga teacher training (200 YTT) bij Yogalife International, deze opleiding werd internationaal erkend door Yoga Alliance.

Mijn missie

Mijn missie is om jou terug in contact te brengen met jezelf en om je relatie met je lichaam en met je eetpatroon te herstellen. Want soms moet je veranderen om jezelf te kunnen blijven.