Ik hou van veerkracht, het Japanse concept Ikigai en van connectie maken, met jezelf en met anderen

In een vorig leven ben ik afgestudeerd als graduaat confectie en textiel. Na een carrière als project manager ben ik mijn buikgevoel én Ikigai gevolgd en opnieuw gaan studeren bij de Odisee Hogeschool Gent om als zelfstandig diëtist aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast volg ik momenteel het 4-jarig postgraduaat oplossingsgericht systemisch therapeut aan het Korzybski Instituut in Brugge om mensen nog beter te kunnen ondersteunen en helpen bij het vinden van een passende levensstijl. #nevernotlearning is mijn favoriete hashtag en ik zie mezelf op mijn 70 wel nog ergens in een aula zitten om me te verdiepen in filosofie of ethiek.

Ik geef ook elke donderdag yogalessen in Kalken en op aanvraag doe ik ook privé sessies. Ik specialiseer mij ook verder in Yoga Nidra en Traumasensitieve Yoga om ook op een therapeutische manier aan de slag te gaan met yoga en ontspanningstechnieken aan te reiken in mijn sessies.

Diëtist en oplossingsgericht therapeut i.o.

Bachelor voedings- en dieetkunde (Odisee)

Postgraduaat systeemtherapeut i.o. (Korzybski-instituut – Howest)

Via verdere bijscholing en vrijwilligerswerk bij de patiëntenorganisatie voor eetstoornissen ANBN bijkomende expertise opgedaan op vlak van de behandeling van eetstoornissen. Sinds 2021 gestart als diëtist bij Nieuw Eetverbond Gent voor de behandeling van eetstoornissen en eetproblemen. Daarnaast doe ik ook consultaties online en in mijn eigen praktijk.

Jongeren vanaf 16 jaar en (jong)volwassenen kunt bij mij terecht voor begeleiding rond een verstoorde relatie met eten, eetproblemen of eetstoornissen. Ook medische problemen die hieruit volgen kunnen worden behandeld, denk maar aan verhoogde cholesterol, diabetes of voedingstekorten.

De focus ligt op het herstellen met de relatie met jezelf en met voeding. Elk verhaal is uniek, net zoals de oplossing die daarbij past. Verandering is mogelijk, maar het is belangrijk om jouw tempo te vinden. We gaan op zoek naar de oplossing die bij jou past en naar de stappen die je daarvoor kan zetten. Ik begeleid je graag in jouw zoektocht!

Yoga

Naast mijn werk als diëtist, bied ik ook yogasessies, ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan, in groep of individueel.

Ik leerde yoga kennen toen ik 19 was, op een moment dat ik behoorlijk in de knoop lag met mezelf, de relatie met mijn lichaam en met mijn eetpatroon. Yoga werd voor mij al snel een gezonde manier van om te gaan met spanning. Ik leerde dankbaar zijn voor mijn lichaam en voor wat het allemaal kan. Maar ik leerde ook mijn eigen lichamelijke en mentale grenzen kennen. Het werd een pad van vallen en opstaan, ervaringen opdoen en niet opgeven. Het hielp me stapje per stapje dichter bij mezelf te komen en te ontdekken wat ik echt wou in het leven. Dankzij de houdingen in yoga, leerde ik om mijn focus te verleggen, weg van het piekeren en meer naar het nu. De ademhalings- en ontspanningstechnieken in yoga leren om in drukke momenten terug tot jezelf te komen.

Ik volgde een yoga teacher training (200 YTT) bij Yogalife International, deze opleiding werd internationaal erkend door Yoga Alliance.

Mijn missie

Mijn missie is om jou terug in contact te brengen met jezelf en om je relatie met je lichaam en met je eetpatroon te herstellen. Want soms moet je veranderen om jezelf te kunnen blijven.